PS. Nyt kommentointi on tehty kaikille helpommaksi!
Lisäsin myös aktiivisimmat kommentoijat sivupalkkiin näkyville!

tiistai 22. marraskuuta 2011

Päivän ajatus IV

Minkä neuvon antaisin itselleni, jos "iltaminä" voisi antaa ohjeen "aamuminälle" tänään? Koska olin melko saamaton tänään, en tahtoisi saman toistuvan viikkotolkulla. Varsinkin koska tunnen itseni ja tapani tehdä samoja mokia aina uudestaan ja uudestaan oppimatta niistä mitään, haluan tarttua ongelmakäyttäytymiseeni nyt.
Kuuntele itseäsi ja toimi sen mukaan! Pidä tauko, jos ei suju.
En suonut itselleni kunnollista taukoa, joka veisi ajatukset muihin asioihin. En syönyt tarpeeksi. Jätin ulkoilut väliin.Tein kaikki klassiset virheet heti alkuunsa vain siksi, että saisin mahdollisimman pian työn alta pois. Strategiani kostautui heti eikä palkinnoksi jäänyt kuin apea mieli, kasaantuvia paineita ja syyllisyys tekemättömästä hommasta, joka ei edelleenkään ole valmis. Jos monen tunninkaan jälkeen heräämisestä uupumus ei ole hellittänyt (kuten minulla tänään), on ehkä syytä tarttua päivän ensimmäisen ongelman ratkaisuun. Sitten kun oma olotila on kohentunut, on helppo tarttua toimeen, vaikka vastassa olisi millainen "peto" tahansa!

2 kommenttia:

  1. Minulla on kanssa joku ihmeellinen tapa jäädä toistamaan samaa käyttäytymistä pitkäksi aikaa. Yhdellä viikolla saatan olla ihan superaikaansaava ja saada tehtyä hirveästi rästiin jääneitä hommia ja toisella viikolla päivät vain kuluvat, ilman että saan mitään järkevää aikaiseksi. Illalla ärsyttää ihan hirveästi, kun ajattelen, että mihin ***vettiin se päivä taas oikein katosi, ja mitä siitä oikein jäi käteen. Ei mitään!

    Tauottaminen on tosiaan tärkeää, mutta kai sitä jotenkin pelkää, että jos pitää tauon, työhön ei pääsekään enää käsiksi, vaan keksi jotain muuta, ”parempaa”, tekemistä. Energiaa päivääsi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Hippu! Mulla on juuri tuo pelko, etten kykene enää keskittymään (tai ei huvita), kun kerran lopettaa... Mulla oli viime viikko sellanen, että sain aikaan tosi paljon ja nyt tää viikko... huoh, jotenkin väsyksissä ja tuntuu, etten ole tehnyt mitään sellasta, mitä oikeasti olisin halunnut saada tehtyä.

    Tuossa tauottamisessa on vielä paljon oppimista!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...