PS. Nyt kommentointi on tehty kaikille helpommaksi!
Lisäsin myös aktiivisimmat kommentoijat sivupalkkiin näkyville!

tiistai 18. lokakuuta 2011

Ajatus kauneudesta

Kauneus tosiaan asuu sisällä, käsityksissä itsestämme. Jos kuulemme paljon kehuja muilta ihmisiltä, uskomme olevamme kauniita - ja toisin päin. Tällöin olemme muiden ihmisten ja koko kulttuurin yksipuolisten kauneuskäsitysten armoilla. On raastavaa yrittää mukautua vaatimuksiin, jotka eivät hyväksy epätäydellisyyttä, yhtä inhimillisyyden peruspiirrettä. Kun tarkemmin siristää silmiään, huomaa, ettei kauneuskäsityksillä ole lähes minkäänlaista pohjaa. Aika ajoin on syytä pysähtyä hetkeksi ja miettiä tarkasti: kenen vuoksi minä meikkaan / otan (pakara)implantit / ostan joka juhliin uudet vaatteet / käyn hampaiden valkaisussa / kuljen talvisin ilman pipoa jne. Vastaus ei varmastikaan ole helppo eikä selvä. Jos vastaus on "oman itseni", tekisitkö saman, jos asuisit yksin autiolla saarella. Tekisitkö saman, jos tietäisit, että kaikki pitävät sinusta aivan valtavasti ja sinua arvostettaisiin ennen kaikkea omien erityispiirteittesi vuoksi?

Ihminen on kokonaisuus, joten kauneuskin ulottuu sisältä ulos asti. Pelkkä kuori ei kuitenkaan anna paljon mitään itselle eikä toisille. Sisäinen palo, tyytyväisyys ja oman persoonan hyväksyminen näkyvät kauas ja ovat ehkä karismaattisimpia ominaisuuksia mitä kuvitella voi. Kauneus on tunne eli se, mitä tunnemme sisällä ja millainen kuvittelemme olevamme. 

Psssst... Katsoin eilen ohjelman Theroux kauneuskirurgin pöydällä. Ohjelma tulee uusintana vielä tänä torstaina Teemalta ja on katsottavissa 7 päivän ajan Areenassa. En pysty sanomaan muuta kuin että suosittelen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...