PS. Nyt kommentointi on tehty kaikille helpommaksi!
Lisäsin myös aktiivisimmat kommentoijat sivupalkkiin näkyville!

maanantai 12. joulukuuta 2011

Iloa leveästä hymystä?

Hymyile leveästi; mieli kohentuu. 
















HARJOITUS:
Ota käteesi (puhdas) kynä, laita se hampaiden väliin ja hymyile. Pidä siinä hetki. Miltä tuntuu? Tuntuuko hetken päästä erilaiselta? On jo itsessään hassua pitää kynää hampaiden välissä ja irvistellä, mutta voisiko hymyilyn takana olla jonkinlaisia mielihyvää tuottavia mekanismeja...?

1) VOI OLLA, ETTÄ...
AIVOT OVAT LIITTÄNEET HYMYN MIELIHYVÄÄN.

2) TOINEN KIINNOSTAVA TEORIA ON SE, ETTÄ...
HYMYILLESSÄ IHMINEN KÄYTTÄÄ ISOJA POSKIPÄÄLIHAKSIA. NE KIRISTYVÄT, MIKÄ MUUTTAA VEREN VIRTAAMISTA AIVOIHIN. ON MAHDOLLISTA, ETTÄ JUURI SE AIHEUTTAA MIELIHYVÄN TUNTEEN. KÄYTTÄMÄLLÄ POSKIPÄÄLIHAKSIA VOI OHJATA AIVOT TUOTTAMAAN MIELIHYVÄÄ.   

Et siis tarvitse enää kynää, kun olet kerran löytänyt oikeat lihakset. Isojen poskipäälihasten aktivointi kohentaa apeaa oloa ja saa mielentilan nousemaan. Minäkin huomasin eron: ennestään oli melko apea ja lamaantunut olo, mutta tässä minä nyt kirjoittelen pilke silmässä. Kuinka usein sitä onkaan kuullut, että lihaksia tulisi käyttää, jotta ne eivät rappeudu? Sama juttu taitaa olla näiden kallisarvoisten kasvolihastenkin kanssa.

Tiedot on ammennettu Prisman dokumentista Nautinto ja kipu, joka tuli viime viikolla TV1:ltä ja on katsottavissa Areenassa vielä iltaan saakka.

Oikein iloista viikon alkua sinulle! :-)

2 kommenttia:

  1. Mukavia juttu-tuokioita pidät, väkisinkin isot poskilihakset saavat töitä näitä lukiessa. Ei tarvi kynällä avittaa ;-D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! ;) Oli ainakin mulle uusi tieto, että poskia käyttämällä voi kirkastaa mieltä, vaikka väsymyksen hetkellä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...